Таку заяву сирійський диктатор зробив в інтерв'ю грецькій газеті «Кathimerini», пише «Сегодня».

Відповідаючи на питання журналіста, чи не боїться сирійський лідер, що Третя світова війна може початися в Сирії, Асад відповів, що ні, оскільки Росія цього не допустить.

«На щастя, є мудре керівництво Росії, яке знає, що порядок денний Сполучених Штатів є проблемою конфлікту і спрямований проти Росії: або створити конфлікт з Росією, принизити Росію, або підірвати Росію. Через розсудливість росіян ми можемо уникнути ескалації. Можливо, це не повна Третя світова війна, але це вже світова війна, яка відрізняється від першої і другої. Можливо, це не ядерна війна, але це, безумовно, більше, ніж холодна війна і не менш повна війна. Я дійсно сподіваюся, що ми не побачимо прямого конфлікту між наддержавами», – сказав Асад.

Але, за словами Асада, США роблять все, щоб війна в Сирії не припинялася, і тому підтримують терористів.

«Ми всі знаємо дуже добре, що єдина місія, яку Сполучені Штати виконують в Сирії – це підтримка терористів, незалежно від їхніх імен і групи до якої вони належать», – сказав Асад у відповідь на прохання журналіста прокоментувати слова президента США Дональда Трампа про те, що місія США в Сирії виконана після ракетного удару по об'єктах урядових військ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ