За допомогою нього людство зможе здійснювати міжзоряні подорожі. Зореліт називатиметься StarChip, передає "Gazeta.ua".

Повідомляють, що Стівен Хокінг вже прорахував всі можливості StarChip.

Як відомо, корабель розвиватиме швидкість до 151 млн км на годину - дістатися найближчої до Сонячної системи зірки Альфа Центавра він зможе за 20 років (до зірки від Землі 4,367 світлових років). На сьогодні така швидкість для земних космічних апаратів практично неможлива.

Свої плани з проектування майбутнього міжгалактичного корабля Хокінг спільно з науковцями Інституту Сеула, що в Кореї, озвучував ще в квітні цього року. Однак, деталі розробки і можливість реалізації такого амбітного проекту залишалися під питанням. Потім розробкою StarChip зацікавились у NASA і тепер розгорнулась активна взаємодія.

Поки проводять роботу зі збільшення довговічності апарату. Необхідно, щоб зореліт зміг зберегти власну цілісність, а також працездатність протягом декількох десятиліть. Експерти NASA планують презентувати кілька нових технологічних рішень в рамках спеціалізованої виставки Electron Devices в Сан-Франциско вже цього тижня. Також вони опишуть певні деталі, що стосуються маршруту польоту, який дозволив би уникнути зон з підвищеною радіацією.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ