Як повідомили представники відповідних державних органів у понеділок, 14 серпня, негода, що триває вже три дні, забрала життя щонайменше 80-ти людей в Непалі, 73-х на півночі та сході Індії та 22-х у Бангладеш, передає ТСН з посиланням на агенцію AFP.

Десятки людей вважаються зниклими безвісти, сотні тисяч були змушені залишити свої помешкання.

В Індії щонайменше 200 тисяч осіб були розміщені у тимчасових таборах.

За даними поліції, в Непалі затоплено 48 тисяч будинків. Внаслідок зсуву ґрунту, що стався в штаті Гімачал-Прадеш на півночі Індії загинули близько 50 осіб.

Рятувальники поки витягнули з-під завалів 46 тіл загиблих, передає агенція AP.

Раніше повідомлялося, що п'ятьох людей вдалося врятувати.

Зсув зійшов на автомагістраль вранці 13 серпня, під завалами опинилися два автобуси.

У Бангладеш дощі та повені значно пошкодили інфраструктуру – зруйнувано мости та дороги, зокрема, затоплені залізничні шляхи, що з'єднують п'ять північних районів країни із столицею Даккою.

До пошукових та рятувальних робіт залучено близько 8 тисяч поліцейських і солдатів.

Утім, деякі віддалені райони, що постраждали від негоди, залишаються недоступними для рятувальників.

Працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста стверджують, що через порушені комунікації важко оцінити реальні масштаби катастрофи.

В організації попередили, що відсутність питної води та їжі може викликати гуманітарну кризу в бідних районах країни. Сезон дощів у Південній Азії триває з червня по вересень і щороку забирає десятки життів.

У Індії, населення якої становить 1,3 мільярда людей, цього року від повеней постраждали близько п'яти мільйонів осіб.

Нагадаємо, що величезний селевий потік накрив будинки на околиці столиці Сьєрра-Леоне – Фрітаун. Рятувальники побоюються, що загинули сотні, а ще багато опинилися в пастці. Серед загиблих - близько 60 дітей.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ