Про це він розповів в інтерв’ю «Укрінформу».

«Звичайно, атмосфера в Криму дуже гнітюча. У Росії в цілому є відчуття тиску, гніту, "застояного повітря". На захопленій території, в Криму, це враження в кілька разів посилюється. Через велику кількість військових, через засилля силовиків, спецслужб», – заявив Полозов.

«Окремий фактор – бажання колабораціоністів, які зрадили українській присязі, вислужитися. Вони прагнуть довести, що кращі за "титульних" росіян. Все це визначає атмосферу в Криму», – додав він.

Полозов також розповів і про економічну ситуацію:

«Пощастило тим, хто працює у державних органах, силових структурах. Вони на бюджеті та отримують фіксовані російські оклади (їх, правда, останнім часом теж почали заморожувати)», – сказав адвокат.

«Ціни в Криму вже такі, як у Москві, а зарплати істотно нижчі. Якість життя, на мій погляд, погіршилася», – зазначив росіянин.

«Головна відмінність від доокупаційного Криму – велика кількість автомобілів. Не секрет, що в Росії істотно нижче ставки податків на іномарки. На радощах кримчани накупили весь автохлам, який змогли привезти з Краснодара та інших регіонів Росії. Зараз Сімферополь – одна велика пробка», – констатував адвокат.

На його думку, «крім цих старих авто ніякої радості від «кримнаш» на півострові не залишилося».

«Бізнес згортається. Постійно бачимо історії, як хтось вклався-прогорів-поїхав чи у когось щось віджали. Не думаю, що кримчани цього хотіли», – сказав Полозов.

За його словами, не лише патріотам України, а й прихильникам Росії складно - «вату» теж починають глушити на повну, коли вони виходять на якісь соціальні протести. Механізми репресій включаються моментально».

Полозов погодився, що кримським татарам краще не ходити поодинці: «Так і є».

«Я теж віддаю перевагу пересуватися у супроводі – як територією Сімферополя, так і рештою Криму. На всяк випадок, щоб зменшити ризик викрадення», – зізнався Полозов.

За його словами, так зване «народне ополчення» часто виконує «брудну роботу, яку не беруть на себе спецслужби і правоохоронні органи».

Полозов додав, що прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Фату Бенсуда зафіксував, зокрема: щонайменше 10 осіб зникли у Криму з березня 2014 року.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ