[media=151508,151509] 

Про це під час прес-конференції у п'ятницю, 27 липня, заявили учасники АТО, серед яких представники ГО «Соціальний захист населення та бійців АТО», ДУК «Правий Сектор», Асоціація бійців АТО Львівщини УСУ АТО, УНА-УНСО та інші.

«Вчора обласний очільник видав розпорядження про надання земельних ділянок учасникам АТО. Тобто цим рішенням надав дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення цих земельних ділянок 143 бійцям АТО, – розповів демобілізований боєць 24-ї мобілізованої бригади Костянтин Дерюгін.

До слова, список бійців АТО ухвалили у середу, 26 липня, під час засідання робочої групи щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками у ЛОДА. У переліку є й учасники АТО, й добровольці. Ділянки надали під дачне будівництво.

За словами голови ГО «Спілки соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих Богдани Сірків, бійці, які повернулися із зони АТО, згуртувалися у кооператив «Патріот» і ще влітку минулого року відшукали земельну ділянку, зібрали повний пакет необхідних документів і звернулися з проханням виділити її до ЛОДА.

«Йдеться про земельну ділянку на території колишнього військового містечка №230 в с. Малі Голоски. Після цього ми дізналися, що на цю землю претендують і члени кооперативу «Садівниче товариство «Краєвид», які згодом подали на нас в суд. Ці суди тривали протягом 1,5 року», – додала вона.

Представник УСУ АТО Сергій Поборський також розповів: «Люди, які стоять за кооперативом «Краєвид» – судді, прокурори та колишні беркутівці, які у цьому питанні пробують цинічно заховатися за бійцями АТО. Вони включили до складу цього кооперативу 70 бійців-добровольців і вимагають для них землю. Але списку цих бійців ми не бачили. Та й взагалі постає питання, чи вони хоч 1 ділянку учасникам АТО віддали б».

Зазначимо, у списку організацій АТОвців та військових формувань, які зверталися в ЛОДА та здобули розпорядження на отримання земельної ділянки: 1. Правий сектор, 2. ГО соціальний захист населення та бійців АТО, 3. ГО Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих, 4. ДПСУ, 5. Асоціація АТО, 6. ГФ «ПАТРІОТ», 7. 80 аеромоб.бригада, 8. УСУ АТО, 9. Нац.поліція, 10. СБУ, 11. ВСП, 12. УНСО, 13. Сім’ї загиблих, 14. Мед.рота, 15. Академія сухопутних військ, 16. АЗОВ, 17. Інші формування, 18. 53 мех.бригада, 19. МВС «Сокіл», 20. 3 ТРО, 21. 24 мех.бригада, 22. Окремий моб.госпіталь, 23. Національна Гвардія, 24. Сл.транспорту, 25. Батальйон «Львів».

Як раніше писав «Вголос», АТОвці Львівщини просили побратимів не піддаватись земельним махінаціям.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ