Про це заявив під час сесії Львівської обласної ради у вівторок, 5 грудня, учасник АТО Дмитро Баховський, передає кореспондент «Вголосу».

«Під час заходу «Львівський безпековий форум», який тривав упродовж 30 листопада – 1 грудня у Львові, його організатори продемонстрували учасникам форуму англомовну карту, на якій були названі підтримувані Росією осередки сепаратизму – Придністров'я, Абхазія, Південна Осетія, анексований Крим, а також так звані «Донецька та Луганська народні республіки». Справедливе обурення львівської громади викликало те, що окуповані території Донбасу були позначені не як зона проведення антитерористичної операції, а як «People's republics of Donetsk and Luhansk» (Народні республіки Донецька та Луганська), – зазначив він. – Вважаємо цей випадок провокаційним кроком, спрямованим на легалізацію сепаратистів, а сам захід – елементом «гібридної війни» для розхитування суспільної ситуації на Львівщині та в Україні в цілому».

Також Дмитро Баховський додав: «Зважаючи на великий суспільний резонанс, особливо у колі членів громадських організацій – учасників АТО, звертаємося до Служби безпеки України та правоохоронних органів із вимогою дати відповідну оцінку діям організаторів заходу».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ