Про це повідомляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Носіння вогнепальної зброї в громадських місцях дозволено тільки співробітникам державних силових структур. Ніяка з охоронних приватних структур, за законами України, не має права на вогнепальну зброю», – наголосив Аваков.

Міністр попередив охоронні фірми: встановлення факту поєднання ліцензованих охоронних функцій з використанням зброї приватних осіб, зареєстрованої як мисливська, припинятимуть як незаконну дію. «Такі охоронні фірми і приватних осіб буде покарано відкликанням ліцензії на охоронну діяльність для фірм; відкликанням дозволу на мисливську зброю та конфіскацією зброї у приватної особи-власника», – наголосив Аваков.

«На вулицях міст не бродитимуть особисті охоронні групи бізнесменів і політиків з вогнепальною зброєю. Це стосується всіх: і квазіпатріотів, і реальних патріотів, і великих бізнесменів, й олігархів. І – персонально – Коломойського, Пінчука, Ахметова, Єремєєва, Суркіса, Григоришина та інших. Хочете мати охорону вашого бізнесу з вогнепальною зброєю? Жорстко за законом – залучайте міліцейську Державну службу охорони. Інше буде припинено», – додав він.

Аваков дав усім охоронним компаніям 24 години, щоб звільнитися від подвійних-потрійних трактувань – привести свою діяльність у відповідність до букви закону.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ