Ні лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, ні його однопартієць, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не мають постійного електорату та людей, які б їх підтримували. Однак вони вдало використовують свій адмінресурс. Про це завив народний депутат Сергій Каплін в ефірі одного із телеканалів, – передає ua1.

Зокрема, за його словами, представники «Народного фронту» використовують ресурс МВС, прикордонників та всіх правоохоронних органів, які перебувають у цій вертикалі.

На думку Капліна, рівень адмінресурсу Авакова становить приблизно 2,5% підтримки голосів на найближчих виборах. До того ж, міністр може серйозно посилити свій вплив над контролем виборчого процесу та підрахунку голосів.

«Ще однією важливою складовою є вулиця, де Аваков контролює кілька незаконних угрупувань напівбандитського характеру. Також під протекторатом міністра абсолютно всі потоки, пов'язані з наркобізнесом і проституцією», – зазначив нардеп.

Адже, зауважив Каплін, вертикаль Міністерства внутрішніх справ побудована таким чином, що директор департаменту боротьби з наркотиками прямо підпорядковується Авакову.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков є беззаперечним лідером серед міністрів за зростанням грошових активів – його статки у 2017 році зросли на 105 млн гривень.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман нещодавно запевнив, що нікому не дасть використовувати адміністративний ресурс.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ