Сьогодні у Львівській обласній адміністрації провели брифінг, аби розповісти про перші перемоги та подальші плани щодо зменшення аварійність в регіоні.

«Кількість ДТП у Львівській області зменшилася, але бажаного результату ми все ж таки ще не досягли. Патрульна поліція проводить низку заходів, до яких долучені відділ зв’язків з громадськістю, сектор правового забезпечення та відділ безпеки дорожнього руху. Ми намагаємося локалізувати небезпечні ділянки дороги та проводимо заходи: як інженерні, так і спрямовані на патрулювання за цими місцями», - розповів Роман Вахула, начальник відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Львівської області.

Також Роман Кокотайло, в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА розказав про стан доріг зараз та плани, які ще збираються втілити:

«Якщо у 2015 році ми не мали чим похвалитися, то за два попередні роки в безпеку дорожнього руху з обласного бюджету було інвестовано понад 20 млн гривень. За ці кошти ми зробили 200 пішохідних переходів, 5 світлофорних об’єктів та 4 місця відеонагляду. Цього року нам виділили 15 млн гривень, і ми продовжуватимемо освітлювати пішохідні переходи».

Також учасники брифінгу наголосили, що питання безпеки на дорогах особливо гострим та вжливим є для сіл та містечок, адже там діти дуже часто вибігають на дороги, тому восени та взимку будуть проводити кампанії в школах, спілкуватися з школярами та їхніми батьками.

ІА "Вголос": НОВИНИ