Канада опублікувала звіт щодо авіакатастрофи пасажирського літака МАУ, яка сталася у небу над Тегераном у січні 2020 року.

Про це пише «24 канал».

Зокрема, у звіті, який містить 79 сторінок, Канада висловлює підтримку Україні та звертається до Ірану з проханням виплатити компенсації сім'ям загиблих та відшкодувати збитки.

Крім того, йдеться про те, що Канада має намір продовжити активно співпрацювати із Міжнародною групою координації та реагування задля того, щоб притягнути Іран до відповідальності за збиття українського боїнга та формування певних механізмів справедливості.

Канада також наголосила, що буде висловлювати занепокоєння щодо авіакатастрофи в Ірані на всіх міжнародних форумах.

Додамо, що Канада продовжує вивчати механізми внутрішнього законодавства задля того, аби змусити Іран нести відповідальність за трагедію.

Варто зауважити, що у звіті також підтримали канадську ініціативу «Безпечніше небо» та закликали приділити особливу увагу родичам загиблих в авіакатастрофі.

Авіакатастрофа в Ірані: хронологія подій

  • 8 січня 202 року іранські військові збили український літак авіакомпанії МАУ у небі над Тегераном.
  • 11 січня президент Ірану Хасан Рухані визнав, що пасажирський боїнг був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» та пообіцяв покарати усіх, хто був причетний до трагедії.
  • У липні 2020 року іранська сторона передала «чорні скриньки» з літака до Франції для проведення досліджень.
  • 20 жовтня Єнін повідомив, що Іран планує якомога швидше завершити технічне розслідування катастрофи.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ