Причиною падіння літака Boeing 737 MAX в Ефіопії стало зіткнення з птахом або іншим стороннім об'єктом, через що пошкодився датчик кута атаки лайнера.

Як пише «Корепосндент», про це повідомив телеканал ABC.

За даними джерел видання, через зіткнення було пошкоджено датчик кута атаки лайнера (прилад, який визначає кут крила відносно горизонтального потоку повітря). Після цього автоматично включилася система захисту літака від звалювання, її несвоєчасна активізація, як стверджують співрозмовники телеканалу, і привела до падіння літака.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що експерти, які з'ясовують причини катастрофи ефіопського лайнера Boeing 737 MAX 8, прийшли до попереднього висновку, що її причиною став збій в роботі системи MCAS (Система поліпшення характеристик маневреності).

Нагадаємо, що в результаті катастрофи в Ефіопії загинули громадяни більш ніж 30 країн. Загалом на облавку літака авіакомпанії Ethiopian Airlines, який розбився, було 157 осіб.

В авіакатастрофі загинули 19 співробітників ООН.

Згідно з даними МЗС, українців серед загиблих осіб не було.

Літак виконував рейс за маршрутом із Аддіс-Абеби до Найробі, борт Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines зазнав аварії приблизно за 60 км на північний захід від ефіопської столиці в районі міста Бішофту.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ