Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на news.com.au.

«Дуже страшне створіння. Точно не з тих, які варто показувати своїм дітям перед сном», – зазначив один з рибалок, які впіймали рибу.

Оглянувши вилов, рибалки з'ясували, що довжина тіла акули становить близько двох метрів. У її пащі австралійці нарахували 300 зубів, розташованих у 25 рядів.

За словами представника Асоціації рибалок південно-сходу країни (South East Trawl Fishing Association) Саймона Боага (Simon Boag), це перший випадок, коли давня акула опинилася у водах біля берегів Австралії.
Плащоносну акулу вперше виявив німецький іхтіолог Людвіг Додерлайн (Ludvig Doderlein) під час відвідин Японії у 1879-1881 роках. Риба мешкає на глибині 600-1000 метрів у тропічних та помірних водах в Атлантичному і Тихому океанах. Основою раціону є кальмари. Для людини «жива викопна» не становить небезпеки. Акула розмножується весь рік, є живородящою, вагітність триває три з половиною року.

Виник цей вид приблизно 95 мільйонів років тому. Риба виглядає, як помісь змії, вугра та акули (за весь термін існування виду зовнішність його представників фактично не змінилася).
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ