В Австралії відбулося національне опитування щодо легалізації одностатевих шлюбів. «За» проголосували майже дві третини виборців – 61,6%, пише ТСН за даними Sky News.

Найбільше голосів «за» легалізацію одностатевих шлюбів віддали мешканці території навколо столиці Австралії – 74%. У решті штатів – близько 60%.

«Народ Австралії висловився, і я маю намір зробити це бажання законом на Різдво», написав у Twitter прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл.

Опитування населення не є обов'язковим до виконання, проте уряд пообіцяв дозволити парламенту розглянути цей законопроект  під час останньої двотижневої сесії, яка має завершитися 7 грудня. Це означає, що закон, який дозволяє одностатевий шлюб, може стати реальністю до Різдва 25 грудня.

Нещодавнє опитування, проведене Австралійською телерадіокомпанією, показало, що 72% нижчої палати представників парламенту підтримуватимуть зміни до шлюбних законів. У Сенаті – 69% прихильників таких змін.

Австралія стане 26 країною у світі, де дозволені одностатеві шлюби. Серед таких країн – США, Канада, Нова Зеландія, Велика Британія та інші.

Як писав «Вголос», 7 липня Бундесрат схвалив законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів у Німеччині.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ