Починаючи з 1 липня 2019 року, сплатити товари або послуги вартістю понад 10 тис. австралійських доларів ($ 7543) готівкою стане неможливо, повідомляє газета The West Australian з посиланням на агентство Australian Associated Press, – пише Інтерфакс-Україна.

«Це погані новини для банд кримінальників, терористів і тих, хто намагається шахраювати з податками», - заявив, представляючи парламенту Австралії бюджет на 2018-2019 роки, скарбник Скотт Моррісон.

Як повідомляє портал News.com.au, обмеження не торкнуться транзакцій з фінансовими установами, а також некомерційних розрахунків між фізичними особами.

Глава Казначейства пояснив, що використання готівки спрощує ухилення від податків і заниження доходів компаній, що дозволяє недобросовісним бізнесменам отримувати конкурентну перевагу.

Моррісон додав, що фахівці Казначейства виявили низку великих незадокументованих угод з купівлі за готівку не тільки будинків, автомобілів і яхт, а й сільськогосподарських товарів і різної сировини. За словами Моррісона, загальна сума таких угод становить до 50 млрд австралійських доларів, що шкодить чесному бізнесу.

ІА "Вголос": НОВИНИ