Уряд Австралії оголосив про введення ліміту на розрахунки готівкою з 1 липня 2019 року, повідомляє Медуза з посиланням на Gizmodo.

За покупку товарів і послуг на суму понад 10 тисяч австралійських доларів (7,5 тисячі доларів США) можна буде заплатити тільки за допомогою чека або банківської карти.

За словами чиновників Австралії, захід повинен підвищити збирання податків в країні.

«Це погані новини для кримінальних банд, терористів і тих, хто намагається шахраювати з податками», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає The Guardian, однією з причин введення ліміту на готівкові операції стала боротьба з нелегальною торгівлею тютюном. В Австралії встановлено найвищі у світі податки на продаж сигарет, одна пачка коштує 40 австралійських доларів (30 доларів США). 

За допомогою ліміту на розрахунки готівкою влада країни сподівається залучити в бюджет додаткові чотири мільярди австралійських доларів (три мільярди доларів США).

В Австралії близько 37% всіх комерційних платежів здійснюються з використанням готівки. Для порівняння, у США цей показник дорівнює 32%, а у Швеції, влада якої активно розвиває безготівкові розрахунки, - 15%.

ІА "Вголос": НОВИНИ