Про це повідомляє ВВС.

Телевізійна реклама, яку було зроблено на замовлення австралійської асоціації виробників м'яса, зображує за трапезою також Ісуса, Будду та засновника саєнтології Рона Хаббарда. Невеличка ремарка пояснює, що пророк Мухаммед «не зміг відвідати вечерю».

Ця реклама викликала гнів і осуд індуїстської громади країни, оскільки у ролику бог Ганеша із задоволенням їсть м'ясо.

Високе представництво Індії у Канберрі висловило протест трьом австралійським урядовим відомствам та закликало австралійську асоціацію виробників м'яса припинити трансляції реклами, оскільки багато людей вважають, що вона «ображає їхні релігійні почуття».

«Низка громадських організацій також висловила протест австралійському урядові та асоціації виробників м'яса», - йдеться у заяві представництва Індії.

Австралійське Бюро зі стандартів реклами заявило, що цей рекламний ролик викликав понад 30 скарг, які стосуються «низки різних віросповідань».

Рада індуїстів Австралії назвала рекламу «жорстокою і недостойною спробою» використати образ бога Ганеши для просування споживання баранини. Онлайн петиція за заборону реклами вже зібрала понад 4,4 тис. підписів.

Австралієць Капіл Сашдева, який був ініціатором петиції, розповів ВВС, що реклама вийшла в ефір за кілька днів після свята, під час якого індуїсти відзначають народження Ганеши.

Австралійська Асоціація виробників м'яса виступила із заявою, у якій твердить, що реклама мала на меті пропагування розномаїття і єдність.

«Реклама, у якій боги, пророки та лідери з різних релігій, так само, як і атеїсти, сидять за одним столом, мала на меті бути якомога більш об'єднавчою. Не маючи жодних намірів образити когось, ми хотіли наголосити, що споживання баранини поширене у багатьох світових культурах. Реклама зображує світ, яким він міг би бути, якби люди із різними поглядами прийшли із відкритими серцями, аби розділити їжу за одним столом», - заявив речник асоціації Ендрю Гоуві.

Минулого року асоціація також викликала суперечки своєю рекламою до Дня Австралії, яка викликала нарікання веганів і Організації аборигенів і острівних мешканців Австралії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ