Про це «Вголосу» повідомили у Яворівському національному природному парку.

Як відомо, раніше координатор проектів із порятунку бурих ведмедів фонду «Чотири лапи» Карстен Хейтвіг розповів, що восени 2015 року в притулок для бурих ведмедів, який збудують у резерваті «Розточчя», планують запустити перших тварин

Представник австрійського фонду зазначив, що реалізація проекту дозволить належно доглядати за звірами та  забезпечувати оплату праці персоналу за кошти австрійської сторони.

В свою чергу виконуючий обов’язки голови Яворівської райдержадміністрації Орест Гнип зазначив, що для Яворівщини створення об’єкту утримання ведмедів – це нові робочі місця, а отже суттєве поповнення бюджету району. Тому, в райадміністрації пообіцяли підтримувати цю ідею, сприяти вирішенню всіх питань, що пов’язані із землеустроєм, формуванням проектно-кошторисної документації, а також веденням будівництва.

Питання вибору місця для реалізації проекту австрійського фонду «Чотири лапи» вже розглянули у Львівській обласній раді, а також на засіданні робочої групи в департаменті екології та охорони навколишнього природного середовища Львівської ОДА, яке провів його керівник Олексій Балицький.

Як писав «Вголос», у Яворівському районі хочуть створити Центр реабілітації та порятунку бурих ведмедів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ