Про це повідомив земельний кримінальний суд Відня, пише «Главком».

У Національній поліції України також заявили про затримання 57-річного австрійця в Києві, однак не називали при цьому його імені.

Зайзенбахера підозрюють у розбещенні неповнолітніх та зловживанні службовим становищем. За інформацією прокуратури Відня, у період з 1997 по 2004 рік він, будучи тренером з дзюдо, вчиняв дії сексуального характеру щодо трьох на той момент неповнолітніх дівчат. Згідно з австрійським законодавством, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від одного до десяти років.

Останнім часом Зайзенбахер перебував у міжнародному розшуку після того, як у грудні 2016 року без поважних причин не з'явився за викликом до земельного суду Відня. Після цього було видано ордер на його арешт та запущено процедуру розшуку.

У суді у вівторок повідомили, що вже направили українським офіційним органам подання на екстрадицію підозрюваного до Австрії.

За словами речниці суду, операцію з затримання Зайзенбахера уможливила координація дій між правоохоронцями Австрії, України та Грузії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ