Про це на свої сторінці у Facebook розповів голова Нацполіції України Сергій Князєв.

За його даними, сепаратистів із Горлівки, які вчиняли зухвалі злочини на трасах України, затримали у вересні 2016 року у Рівненській області.

«Злочинці пробивали колеса, вихоплювали сумки з грошима та тікали. Постраждалих було багато, і люди дійсно відчували себе беззахисними, бо поліція, на їхню думку, не могла цьому зарадити. Але угрупування затримали та встановили, що воно має російське коріння, а затримані брали активну участь у бойових діях на сході країни на тимчасово непідконтрольній Україні території», – написав Сергій Князєв.

Тоді розбійникам вдалося вийти на свободу. А з вересня 2017 року поліція почала реєструвати факти розбійних нападів на трасах держави. Об'єктами нападів є автобуси з пасажирами, які їхали на речовий ринок Одеси.

Як повідомлялось, 8 жовтня, на автомобільній трасі у Каховському районі Херсонської області, банда в масках пограбувала пасажирів мікроавтобуса Mersedes Sprinter, відібравши у людей понад 200 тисяч грн. Нападників по «гарячих слідах» знайшли в Одесі. 

«Прізвища розбійників ті самі, що й восени 2016 у Рівному», – повідомив Сергій Князєв.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ