Про це він написав у Twitter.

«Автокефалія – це питання нашої незалежності і нашої національної безпеки. Тому й чинять такий шалений опір Москва і її п'ята колона в Україні. Ми не повинні вважати, що Томос у нас в кишені. Ми повинні молитися і боротися для його отримання», – заявив Президент.

Як уже повідомлялося, 17 квітня цього року Президент України зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви. 

19 квітня ВРУ проголосувала за постанову щодо звернення президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

22 квітня Президент Порошенко заявив, що Вселенський Патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві. 

Патріарх Київський Філарет заявляв, що після отримання Томосу про автокефалію УПЦ КП парафії, священики та єпископи, які не приєднаються до Української єдиної помісної церкви, не матимуть права називатися Українською православною церквою, а будуть лише митрополією чи екзархатом Російської православної церкви в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ