Ділянка площею 2 гектари розташована поруч із виробничими потужностями ТзОВ «Снєжка-Україна». За попередньою інформацією, це українсько-польське підприємство вирішило самовільно розширити свої виробничі площі якраз на людських городах. Досі представникам міської громади влада не надала документів, які б свідчили про законність будівництва.
- Два тижні тому до Львівської обласної організації ВО «Свобода» звернулися яворівці з проханням захистити землю, яку вони законно отримали в користування, від рейдерів, - говорить депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Михайло Блавацький. – На сході міської громади яворівці обрали кількох делегатів, яким доручили отримати в міській раді документи щодо законності будівництва. Однак влада проігнорувала вимогу громади.

Тим часом зупиняти будівництво ніхто не збирається. У понеділок яворівці намагалися захистити землю, яку обробляли ще їхні батьки і діди, але будівельники переступали через людей, брутально штовхали навіть літніх жінок.

- Моя сім’я вже 50 років користується цією ділянкою, - говорить 61-річна Іванна Глова. Тут працювала моя баба, потім мама, а тепер я. Тепер від нас відбирають той клаптик землі. Приїхали з самого ранку автобусом якісь хлопи, всі говорять російською, ще й дістали ми від них.

- Я теж обробляю цю землю 50 років, - говорить 73-річна яворівчанка Марія Люта. – Сьогодні зранку прийшла на город, хотіла посадити фасольку, а тут - крани, мене на свою грядку не пускають. Що то робиться? Та я ж тільки з тої землі живу...

За словами Михайла Блавацького, ні представників міської влади, ні міліції зранку на місці інциденту не було. На вимогу депутата Львівської обласної ради дати пояснення, за чиєю вказівкою ведеться будівництво, особи, які керували будівельними роботами, відмовилися спілкуватися.

ІА "Вголос": НОВИНИ