Надзвуковий автомобіль Bloodhound розігнався до швидкості 790 км на годину. 5 листопада ця машина стріловидної форми вшосте промчала по поверхні висохлого озера Хакскін-Пан в пустелі Калахарі в Південній Африці.

Про це повідомляє ВВС.

«Під час кожного пробігу водій Енді Грін вичавлює з машини трохи більше, ніж раніше, отримуючи дані, які дозволять піти на подолання звукового бар'єру і рекорду швидкості на суші, який становить зараз 1228 км на годину. Однак цього не станеться раніше 2020 року, коли машина буде оснащена ракетним двигуном», – йдеться в повідомленні.

Зараз Bloodhound рухається тільки тягою реактивного двигуна від літака Eurofighter EJ200. Однак, як показали випробування, у машини є величезні додаткові можливості.

Нинішній рекорд швидкості в 1228 км/год був встановлений в 1997 році. Він також належить військовому льотчику Енді Гріну. Тоді він став першою людиною, яка подолала звуковий бар'єр на автомобілі.

На дні озера Хакскін-Пан, розташованому на висоті 700 метрів над рівнем моря, цей «бар'єр» становитиме приблизно 1192 км на годину.

Минулого тижня машина Bloodhound розігналася до 742 км/год. Це поставило її на третє місце в списку британських надшвидкісних автомобілів після Thrust2, який побила рекорд в 1983 році, і автомобіля Thrust SSC, який в 1997 році під керуванням Енді Гріна поставив світовий рекорд.

Як повідомлялося, американська гонщиця та ведуча автомобільних телевізійних шоу Джессі Комбс загинула, намагаючись побити свій власний рекорд швидкості. Це сталося на пересохлому дні озера пустелі Алворд в Орегоні.

ІА "Вголос": НОВИНИ