Колишній прем'єр-міністр виправдовує збройну агресію проти України, називає події в Бучі «фейком» та закликає до денацифікації та насильницької зміни української влади

Колишньому Прем'єр-міністру України  повідомили нова підозра щодо його інформаційної діяльності на користь Росії. Відомо, що його звинувачують у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, а також взяття участі в інформаційній діяльності у співпраці з державою-агресором. Деталі цих обвинувачень вказані відповідно до статей 109, 111-1 і 436-2 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора,

Повідомляється, що колишній прем'єр-міністр, перебуваючи на території держави-агресора, використовує російські медіа та Інтернет для активної інформаційної діяльності у співпраці з Росією. Він регулярно бере участь у відео та ефірах російських інформаційних каналів, де сприяє поширенню російських наративів, спрямованих на дискредитацію України. Крім того, він виправдовує збройну агресію Російської Федерації проти України та окупацію частини її території, а також висловлює публічні заклики до повалення конституційного ладу насильницьким шляхом.

Також у відеозаписах, розміщених на російських медіапорталах, він закликає до денацифікації та насильницької зміни української влади, розповсюджує інформацію про спеціальну операцію Путіна та називає події в Бучі «фейком».

Факти протиправної діяльності підозрюваного підтверджуються лінгвістичною експертизою. Досудове розслідування здійснюється Службою безпеки України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ