Журналісти програми «Гроші» підрахували, що минулого року депутати витратили на купівлю віртуальних грошей 195 мільйонів гривень, передає УНІАН.

«І це не дивно, адже весь світ ледь не сказився на коливанні курсу біткоїна. Купити можна було за 500 доларів, а вже через рік продати за 20 тисяч! Втім, не так сталося, як гадалося – МММ відпочиває, курс біткоїна днями впав катастрофічно – нижче 7 тисяч доларів», – йдеться в сюжеті «Грошей».

Нардеп Дмитро Голубов, у якого в біткоїнах було майже на 33 мільйони гривень, зазначає, що падінням курсу криптовалюти він не переймається. «У мене дуже міцні нерви. Людям із слабкими нервами краще біткоїн не купувати», – зазначає він і додає, що зараз «найкращий час для його купівлі».

На думку Голубова, вже цього року можна очікувати курс біткоїна на рівні 27 тисяч доларів. «Пам'ятаєте Дарта Вейдера на білбордах? Сьогодні він – депутат Одеської міськради, балотувався за прізвищем Палпатін. У нього також важкий місяць, адже задекларував майже 8 тисяч біткоїнів, які на час придбання коштували 58 мільйонів гривень», – розповідають «Гроші». Але Дмитро Палпатін не захотів говорити про прогнози щодо біткоїнів «у зв'язку з ситуацією на ринку».

Інший депутат Одеської міськради Денис Григор'єв минулого року вклав у біткоїни 31 мільйон гривень. Сильне падіння курсу цього місяця не змусило його позбутися віртуальних грошей.

«Коли я їх купував, вони були по досить низькій ціні і, відповідно, те зростання перевищило усі очікування», – говорить Григор'єв. Він прогнозує, що через 2-3 місяці курс біткоїна виросте на 10%. При цьому він вважає, що майнінгові ферми станом на сьогодні є неактуальними, оскільки вони дають малий приріст і окуповуватися вони будуть 2-3 роки.

Ще один одеський депутат Дмитро Пєструєв прогнозує, що до кінця лютого – початку березня курс біткоїна буде падати, а далі піде зростання. На його думку, нинішнє падіння курсу біткоїна є штучним і викликане тим, що на цей ринок хочуть заходити великі інвестори, і хочуть робити це на мінімумі.

Як зазначають «Гроші», біткоїни не оподатковуються, їх обіг майже неможливо проконтролювати. «Утім, криптовалюта має суттєвий мінус: у будь-який момент вона може перетворитися на «попіл», – йдеться в сюжеті.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ