Про це пише «Нова газета» з посиланням на телеканал CNBC.

Основною причиною падіння акцій стала поява новин про те, що аналітична компанія Cambridge Analytica, яка вивчала уподобання виборців в інтересах кампанії Дональда Трампа, використовувала дані більш ніж 50 млн користувачів Facebook без їх згоди та на основі цього розроблено алгоритм аналізу політичних уподобань виборців.

Про збір даних Cambridge Analytica написала газета The New York Times. Колишні співробітники компанії розповіли, що створений алгоритм полегшував розсилку користувачам політичної реклами з метою впливу на їх вибір.

Попри втрату понад шість мільярдів, Цукерберг залишився четвертою найбагатшою людиною в світі. Попереду нього Джефф Безос, Білл Гейтс і Уоррен Баффет.

Компанія Facebook заявила, що не мала стосунку до діяльності Cambridge Analytica. Проте Європарламент оголосив про намір провести розслідування у зв'язку з інформацією про характер використання особистих даних користувачів.

У вівторок The New York Times з посиланням на співробітників компанії повідомила, що глава відділу безпеки Facebook Алекс Стамос незабаром може піти у відставку. Приводом стали суперечки з приводу просування компанією політичної реклами під час президентських виборів у США.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ