У Львівській області викрили злочинну групу, яка намагалась «віджати» у бізнесмена 1,6 млн доларів США.

Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

«Цього разу зафіксували протиправну діяльність 3 осіб: двох уродженців Миколаївської області та 1 жителя Львівщини, які, за версією слідства, вирішили збагатитись за рахунок підприємця зі Східниці.

Борг, якого насправді не було, вигадав для 50-річного бізнесмена, син покійного компаньйона по бізнесу у Криму. Постраждалому телефонували та наказували віддати гроші, а одного дня хлопці спортивної зовнішності завітали до постраждалого додому та погрожували знищити майно, фізично розправитись, якщо він не віддасть їм усю суму. При цьому, рекетири били чоловіка по голові», - йдеться у повідомленні.

Наразі:

• діяння кваліфікуємо за ч.3 ст.189 КК України (вимагання) • встановлюємо причетних • провели 19 одночасних обшуків у Львівській та Миколаївській областях з метою встановлення усіх обставин злочину • оголошуємо підозри (двом вже вручили, третьому підписали). • готуємо клопотання для обрання запобіжних заходів.

На цей час вилучили схожу на наркотичну речовину, та, предмети, схожі на холодну зброю і зброю для відстрілу гумових куль. У разі доведення вини підозрюваним загрожуватиме покарання від 5 до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Спільна робота прокурорів, слідства Поліції за оперативного супроводу карного розшуку та спецпризначенців Головного управління Нацполіції Львівській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ