У своєму твіті, опублікованому 24 грудня, обраний президент Джо Байден пообіцяв зробити навчання в місцевих коледжах безкоштовним, пропонуючи при цьому аналогічну пільгу для студентів з сімей з низьким доходом – вони зможуть вчитися і в коледжах штату.

Байден зазначив, що атестату про закінчення середньої школи вже недостатньо для професійних вимог 21 століття.

«Ось чому згідно з планом Байдена-Харріс громадські коледжі будуть безкоштовними, а коледжі штату і університети будуть безкоштовними для сімей, які заробляють менше 125 000 доларів на рік», – написав він у Twitter.

Як уточнює сайт CollegeExpress, коледжі (університети) штату зазвичай пропонують програми бакалаврату, магістратури та докторантури. Громадський коледж пропонує два роки навчання – курси, які можна використовувати для отримання загальної освіти. Після цього можна продовжити навчання в університеті або коледжі штату, щоб отримати ступінь бакалавра.

Союзники Байдена в Конгресі протягом деякого часу наполягали на прийнятті таких заходів новою адміністрацією.

Сенатор Чарльз Шумер закликав Байдена зменшити фінансовий тиск, з яким стикаються американські студенти.

Шумер закликав до анулювання заборгованості по студентських позиках, вказавши на те, що тільки студенти в штаті Нью-Йорк мають заборгованість в розмірі 90 мільярдів доларів.

Байден оголосив, що комісар з освіти Коннектикуту Мігель Кардона – його кандидат на пост глави департаменту освіти США.

Раніше Кардона виступав за повернення дітей назад у школу для очного навчання в умовах пандемії коронавірусу, відзначаючи низький рівень передачі інфекції серед дітей та руйнівні невдачі дистанційного навчання.

У разі підтвердження Кардона зможе наполягати на повторному відкритті шкіл по всій країні, оскільки Байден пообіцяв відкрити більшість шкіл до свого 100-го дня на посаді.

Читайте більше актуальних новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ