Міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога закликає міського голову Алчевська (Луганська область) Миколу Кириченка подати у відставку. Про це він заявив в інтерв’ю 5 канал.

Балога вважає винною місцеву владу у кризовій ситуації, яка склалася у регіоні внаслідок аварії на магістральному теплопроводі. Міністр вважає, що відставка мера дозволить „частково прояснити ситуацію, яка склалася у місті”.

Як повідомлялось, на 30 січня запланована робоча поїздка Президента України Віктора Ющенка до Алчевська. Президент має намір особисто перевірити виконання своїх доручень щодо відновлення теплопостачання у місті.

Кабінет Міністрів має наміри виділити до 15 млн. гривень на ліквідацію наслідків аварії на магістральному теплопроводі в Алчевську Луганської області.

Нагадаємо, внаслідок аварії на магістральному теплопроводі 23 січня кілька тисяч жителів Алчевська залишились без теплопостачання.

На сьогоднішній день близько 600 будинків досі залишаються повністю або частково без опалення. В Алчевську працює близько 2000 спеціалістів з усієї України, а також 600 одиниць техніки.

proUA 

ІА "Вголос": НОВИНИ