Про це повідомив радіостанції «Ехо Москви» перший заступник голови ради директорів банку Олег Сисуєв, передає Радіо свобода.

«Це не означає, що ми порвали з ними відносини. Ми намагаємося максимально скоротити ризики», – зазначив Сисуєв. Він наголосив, що підприємства оборонного комплексу становили значну частину кредитного портфеля «Альфа-банку».

Співвласник «Альфа-банку» Міхаїл Фрідман, який живе в Лондоні, раніше, на запитання про те, як відбилися санкції на обслуговуванні банком російських оборонних підприємств, відповів: «Звичайно, ми звідти пішли».

Сполучені Штати в зв’язку з анексією Криму, війною на сході України і ймовірним втручанням Росії у вибори президента США - запровадили санкції проти російських фізичних та юридичних осіб, у тому числі деяких оборонних підприємств і державних структур. Закон, ухвалений у 2017 році Конгресом, передбачає, що американська адміністрація може розширити список санкцій за рахунок осіб та організацій, які співпрацюють з російськими силовими структурами і військово-промисловим комплексом.

Зазначимо, що в одному із інтерв’ю міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що щороку зустрічається з російським олігархом Міхаїлом Фрідманом. Додавши до цього, що російська мова у Львові дуже популярна, а російський олігарх - дуже розумний.

Кожного року у Львові, за сприяння міської ради міста, проводиться «Alfa Jazz Fest», який, у період війни з Росією, фінансується російським олігархом, власником «Альфа-банку» Міхаїлом Фрідманом. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ