Про це повідомив «Голос Америки» з посиланням на газету «Wall Street Journal».

Неназвані джерела, ознайомлені з ситуацією, стверджують, що після попередження влади банкіри на Волл-стріт будуть змушені вирішити, чи вигода від потенційних угод переважає можливі політичні наслідки від ігнорування рекомендацій адміністрації.

Існуючі правила відкрито не забороняють банкам купувати дані цінні папери, але чиновники в Держдепартаменті дотримуються думки, що надання фінансової допомоги Росії піде врозріз з американською зовнішньою політикою, йдеться в публікації.

Москва планує випустити облігації на суму не менше 3 мільярдів доларів. Це перша емісія російських міжнародних цінних паперів після того, як в 2014 році США і їх союзники ввели санкції у зв’язку з російською анексією Криму і підтримкою сепаратистів в Україні, зазначає газета.

Росія запросила до покупки облігацій європейські та китайські банки, а також кілька банків на Волл-стріт, у тому числі Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, J.P. Morgan Chase і Morgan Stanley, пише видання.

Поки на Волл-стріт немає єдиної думки про те, що робити далі. Представники деяких банків, зокрема Citigroup, заявили, що не купуватимуть облігації. Інші, включаючи Goldman і J.P. Morgan, продовжують розглядати пропозицію.

Співробітники уряду США кажуть, що надання Росії допомоги в обслуговуванні її боргу суперечить цілям санкцій.

«Важливо, щоб приватні компанії – в США, ЄС і в усьому світі – розуміли, що Росія залишається ринком з високим ступенем ризику, поки вона продовжує займатися дестабілізацією України», – йдеться в заяві Держдепартаменту, направленій Wall Street Journal. Держдепартамент також попередив про «репутаційних» ризиках повернення до «ведення справ з Росією звичайним чином».

Раніше американські банки досягли певних успіхів на російському ринку, відкриваючи представництва і вивчаючи можливості для угод. З 2002 року на американські банки припадала в середньому приблизно чверть загального щорічного доходу російського інвестиційно-банківського сектора.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ