Банкнотно-монетний двір Національного банку України 15 січня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Конім» на обслуговування інформсистеми вартістю 2,40 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро», передають Наші гроші.

Замовлено послуги програмістів у обсязі 2376 людино-годин задля розвитку інформаційної системи  Банкнотно-монетного двору, виконаної на базі SAP (управління документообігом, персоналом, проектами, бюджетом, тощо).

Вперше за останні роки замовник не вніс в тендерну документацію вимогу, аби учасники торгів надали авторизаційний лист компанії ТзОВ «САП Україна» про наявність у них статусу партнера SAP PartnerEdge Sell та/або SAP PartnerEdge Service.

Натомість замовник залишив вимогу про наявність у учасників досвіду виконання аналогічних угод та наявності працівників відповідної кваліфікації.

Завдяки цьому в тендері змогли взяти участь чотири учасники, які на аукціоні опустили ціну послуг у півтора рази – від очікуваної вартості 3,60 млн грн до 2,40 млн грн.

ФОП Панічев Сергій Валерійович пропонував послуги за 2,39 млн грн. Однак наданий ним договір з іншим замовником (клініка «Євролаб») на підтвердження досвіду аналогічних робіт не задовольнив Банкното-монетний двір, оскільки в ньому взагалі не йшлось про роботу з системами SAP.

Відтак перемогу отримало ТОВ «Конім» Олексія Китаєвського і Володимира Романова, яке у якості досвіду вказало роботу з системами SAP «Енергоатома», фармкомпанії «Дарниця», «Свісс кроно» та «Ветропак Гостомельський склозавод». Також фірма брала участь у торгах «Нафтогазу» в 2017 році, але тоді держкомпанія не давала «Коніму» перемогти чи то через вимоги авторизаційних листів, чи то просто відміняючи тендера «через відсутність потреби».

Більш коштовні пропозиції на тендері зробили ТОВ «Бріг-рітейл» і ТОВ «Агелес». Ці фірми у попередні роки монопольно розігрували підряди на обслуговування SAP на тендерах Нацбанку, в яких замовник вимагав авторизаційні листи від ТОВ «САП Україна». Наприклад, торік вони розіграли тендер НБУ, знизивши на аукціоні ціну всього на 10%.

Нагадаємо, фірми «Бріг-рітейл» і «Агелес» входять до дуже вузького кола компаній, які мають партнерські відносити з ТОВ «САП Україна». Це українське представництво німецького виробника софту SAP під керівництвом Максима Матяша, яке уповноважене обирати партнерів на власний розсуд. Наразі в Україні налічується лише сім таких партнерських фірм, з яких лише чотири беруть участь у закупівлях замовників, що вимагають авторизаційні листі від «САП Україна». Зазвичай ці фірми не створюють одне одному справжньої конкурентної боротьби (докладніше у статті «Кілобакси від SAP для України»). При цьому в Україні штучно підтримується найменша в Європі кількість партнерів SAP як в абсолютному вимірі, так і в перерахунку на кількість населення.

ІА "Вголос": НОВИНИ