Про це йдеться в матеріалі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної.

Ультиматум з боку Банкової, за словами Кошкіної, звучить так: «Або Гройсман приймає умову щодо всіх чотирьох, або БПП ініціює його відставку».

«І якщо попрощатися з Насаликом і Данилюком Гройсман радий би і сам, а Кутовий написав відповідну заяву ще понад рік тому, то Уляну Супрун Володимир Борисович захищатиме до останнього. Крім того, на місце Насалика пророкують Дмитра Вовка, якому нібито вже влаштовували «західні оглядини» (вони виявилися для нього, втім, не надто успішними), але якого Володимир Борисович у своєму Кабінеті бачити не бажає категорично», – йдеться в матеріалі. Серед кандидатур, які розглядають на заміну Гройсманові, за наявною інформацією, – Олександр Турчинов і Юрій Луценко.

«Спочатку опція була запропонована Олександрові Турчинову. Сам він називає посаду «постапокаліптичним прем'єром» і, в принципі, не проти, але ще роздумує. А от Юрієві Луценку роздумати нічого, він «активно жадає». Мовляв, у ГПУ лад навів, тепер час показати Володимирові Борисовичу, як «керувати країною». Але тут знову все впирається у 226 депутатських «за», а також у можливі тектонічні зрушення в коаліції. У лідерів «НФ», як відомо, склалися теплі стосунки з Володимиром Гройсманом, і якщо його заміну на Олександра Турчинова вони підтримати ще можуть, то на Юрія Луценка – заледве. До того ж відкривається питання майбуття самого Гройсмана. На Банковій продовжують наполягати на тому, щоб Володимир Борисович очолив об'єднану й оновлену партію влади. Гройсман далі впирається», – пише шеф-редактор видання.

Прихильники прем'єра в КМУ говорять про те, що посаду прем'єр-міністра хочуть зробити суто церемоніальною – «з купою відповідальності, публічною, але без повноважень», і відкидають такий варіант.

«Упевненості прихильникам Володимира Борисовича додає ще один фактор – негласна підтримка найбагатшої людини країни Ріната Ахметова», – резюмує Соня Кошкіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ