Міжнародний валютний фонд (МВФ) запропонував центробанкам по всьому світу розглянути питання створення власних цифрових валют, які будуть на противагу криптовалютам.

Про це заявила гендиректор МВФ Крістін Лагард, передає BBC.

"Перевага є зрозумілою: ваш платіж буде негайним, безпечним, дешевим та потенційно напіванонімним...І центральні банки будуть зберігати належні умови платежу", - розповіла вона.

Так, цифрова валюта, випущена центральним банком, була б відповідальністю держави, а не приватної фірми.

"Чим більше людей ви обслуговуєте, тим дешевше та корисніше буде обслуговування. Приватні компанії можуть недостатньо інвестувати в безпеку, так як вони не враховують повну вартість для суспільства при неуспішному платежі", - пояснила Лагард.

Вона підкреслила, що центральні банки в Канаді, Китаї, Швеції та Уругваї всі "серйозно розглядають" пропозиції щодо цифрових валют.

Зазначається, що останнім часом безготівкові розрахунки ростуть з кожним роком. Разом з тим, ростуть виклики перед урядами та центробанками.

Незважаючи на те, що технології, що лежать в основі цифрових активів, були високо оцінені за прискорення фінансових операцій та зменшення витрат, анонімність торгівлі криптовалютою викликала стурбованість регуляторних органів.

ІА "Вголос": НОВИНИ