Про це заявила 29 листопада 2016 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО "Свобода" Мирослава Бабінська, виголошуючи депутатський запит до голови Львівської обласної державної адміністрації.

Як зазначає депутат, до неї звернулися зі скаргою місцеві жителі та працівники музею-садиби Маркіяна Шашкевича.

"23 листопада 2016 року в с.Підлисся Золочівського району відбулося святкування 30-річчя музею-садиби духовного просвітителя Галичини Маркіяна Шашкевича. Участь у заходах взяли численні делегації письменників, художників, науковців, учнів та музейних працівників. Музей-садиба розташована в мальовничому місці серед лісу, де чисте повітря і джерельна вода були невід'ємними складовими музейної атмосфери.

Однак учасники заходів були шоковані жахливим смородом, від якого пекло в горлі. Працівники музею та місцеві мешканці розповіли, що це почалося після відкриття свинокомплексу підприємства "Барком". Вони звернулися до мене як депутата Львівської обласної ради за допомогою в ліквідації цього екологічного лиха, яке в прямому і переносному значенні отруює життя жителів, працівників й відвідувачів музею-садиби Маркіяна Шашкевича. Прошу скерувати відповідну комісію для перевірки та усунення проблеми", - наголосила депутат.

ІА "Вголос": НОВИНИ