Про це повідомляє BIEN.

Протягом двох років в Барселоні відбуватиметься експеримент з новою формою соціальних гарантій. З жовтня кожне з 1000 домогосподарств у найбіднішому районі Бесос, що в Барселоні, отримуватиме від 100 до 1676 євро щомісяця.

За умовами експерименту, жителі району Бесос отримуватимуть не лише грошові виплати, а й допомогу з пошуком роботи і соціальну інтеграцію. Усього в проекті братиме участь 2000 домогосподарств, які вже отримують соцпідтримку від держави. Учасників відберуть випадковим чином. 

З відібраних домогосподарств половина складе контрольну групу, а друга половина – 1000 домогосподарств – отримуватиме фіксовані виплати.

Учасників, які отримують допомогу, поділять на 10 груп. Вони щомісяця отримуватимуть від 100 до 1676 євро залежно від складу сім'ї та фінансового становища.

Учасники експерименту будуть спілкуватися з організаторами в мобільному додатку. Протягом двох років сім'ї повинні залишатися резидентами Бесос – це головна вимога програми. Втім учасники експеременту можуть шукати роботу і підвищувати свій дохід – на виплати це не вплине.

Організатором програми виступив Євросоюз. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ