Про це йдеться в заяві на офіційній сторінці батальйону.

Зокрема, у відповідь на заяву С. Семенченка про те, що офіційну сторінку «Добровольчий батальйон територіальної оборони Донецької області «Донбас» «було зламано», на сторінці сказано: «Ця сторінка зламана була. Інформація подається тими ж людьми. С. Семенченко до цієї сторінки стосунку не має. Логін і пароль цього ресурсу не змінювався».

Як відзначено в заяві, за законодавством України, С. Семенченко не міг суміщати посади командира батальйону та депутата Верховної Ради України. Таким чином, ще 24.11.2014 С. Семенченко подав офіційний рапорт з проханням відсторонити його від займаної посади. Рапорт було задоволено. Відповідна офіційна інформація є у відкритому доступі на офіційному сайті Національної гвардії України.

Відповідно до цього рапорту, С. Семенченка було переведено на службу у військовому резерві, командиром бойового підрозділу він бути вже не міг.

«19.02.2015 Семен Семенченко подав рапорт про звільнення, здав перепустку резервіста в частину 3027 і таким чином формально ніякого стосунку до батальйону НГУ «Донбас» не має», – йдеться в повідомленні.

«Усі заяви С. Семенченка на адресу офіційної сторінки батальйону «Донбас», а так само спроби створити паралельно інші, нібито «офіційні» ресурси підрозділу є провокацією. Нагадуємо, що зовсім недавно такими провокаціями були заяви С. Семенченка про створення паралельного Генерального штабу для добровольчих батальйонів, і цю інформацію було спростовано офіційними заявами командирів добровольчих батальйонів», – наголошують у батальйоні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ