27 квітня президія політради партії ВО «Батьківщина» виключила з лав партії депутатів Закарпатської облради, які підтримали створення широкої коаліції за участю Партії регіонів.

Про це в Ужгороді на прес-конференції повідомив в. о. голови облорганізації партії, депутат облради з фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Сербайло. Він продемонстрував постанову політради партії ВО «Батьківщина» від 27 квітня за підписом Юлії Тимошенко, в якій мовиться про виключення з лав партії голови Закарпатської обласної парторганізації партії, члена політради партії Михайла Мартина. В постанові наголошується, що «...Мартин веде роботу, направлену на підрив авторитету партії, грубо порушує партійну дисципліну, нехтує виконанням рішення ради Блоку і вказівок лідера Блоку. За зраду інтересів партії Мартина виключено зі складу Політради партії і з лав партії», передає «УНІАН».

В іншій постанові президії політради партії «Батьківщина», яка також продемонстрована Сербайлом, наголошується, що члени бюро Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Нуцу Марина, Михайло Федінець, члени партії Михайло Попович, Михайло Лане, Володимир Вашко, Мирон Гебус, Іван Йовбак грубо порушували партійну дисципліну і нехтували рішеннями ради блоку про недопустимість участі у формуванні коаліції в обласній раді з Партією регіонів. Президія ухвалила виключити їх з лав партії.

В Закарпатську облраду за списком БЮТ пройшло 25 депутатів. 27 квітня БЮТ розколовся на дві фракції: БЮТ (12 депутатів) і «Батьківщину». Виключені з лав партії «Батьківщина» увійшли до однойменної депутатської групи «Батьківщина», яка підтримує більшість в облраді. Всього в облраді 90 обранців.


«ForUm»

ІА "Вголос": НОВИНИ