Батько поп-виконавиці Брітні Спірс заявив, що його 39-річна дочка страждає недоумством. Про такому діагнозі співачки стало відомо з документального фільму BBC «Битва за Брітні».

Судові документи, отримані творцями фільму, доводять, що 68-річний Джеймс Спірс подав заяву про слабоумство своєї дочки, щоб отримати над нею опікунство, включаючи доступ до всіх фінансів поп-зірки. Уточнюється, що опікунство зазвичай призначається над людьми, які з якихось причин не можуть приймати рішення самостійно.

«Є тільки два варіанти. У Брітні могло бути слабоумство. Я не лікар, але якщо це так, то світ не в курсі. Але інший варіант насправді більш зловісний: у неї немає недоумства, але команда опікунів припустила, що воно є, тому що вони хочуть повне опікунство. І якщо це так, то це жахливо », – заявив журналіст і творець фільму Мобін Ажар (Mobeen Azhar).

Після низки госпіталізацій через нервових зривів в 2008 році суд передав права на опіку над Брітні Спірс її батька Джеймсу. Останні 10 років батько співачки і адвокат розпоряджаються її майном і фінансами, а також контролюють її особисте життя. Вона не має права розпоряджатися власними грошима, майном, вести переговори, бачитися з дітьми, водити машину, наймати юриста і в цілому контролювати життя.

У 2009 році в соцмережах з'явився хештег «свободу Брітні», який став девізом шанувальників співачки, які звинувачують її батька в повному контролі над співачкою.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ