Про це під час відкриття виставки «Революція Гідності. Пам’яті Небесної сотні» у Львові, у Музеї визвольної боротьби України, у понеділок, 20 листопада, розповіла сестра Героя Небесної сотні Володимира Бойківа Ірина Бойків.

Вони з братом народилися у Львові, зростали у патріотичній родині. «Батько 19-річним юнаком записався у лави дивізії СС «Галичина». У битві під Бродами його поранили. Потім все життя розплачувався за «гріхи молодості». Але в ті часи вони боролися за визволення неньки України», - зазначила Ірина Бойків.

За її словами, брат також вирушив на Майдан у буремні для країни часи.  «Спочатку ходив на мирні віче з сином. На Йордань приїхав до Львова, бо дуже любив відне місто, тут залишалася його душа. Тоді сказав дружині «Якщо зі мною щось станеться – поховайте мене вдома, у Львові»,  - продовжила вона. -  18 січня зранку зателефонував мамі і розповів про буремні події у Києві цього дня. Увечері знову пішов на Майдан. І в цю ж ніч йому життя вкоротила куля снайпера. Поховали брата на Личаківському кладовищі. У нас навіть не залишилось його фотографії з Майдану».

Також Ірина Бойків додала: «Наші Герої Небесної сотні гідні, аби про їх подвиг пам’ятали, адже всі вони свідомо вийшли на захист своєї неньки України».  

ІА "Вголос": НОВИНИ