7-річного Назарчика Стеблини зі Світловодська шукають людей, які врятували їхнього сина: дівчину, яка покликала на допомогу, коли побачила дитину у воді, і чоловіка, який пірнув, а потім повернув хлопчика до життя. Постраждалий хлопчик сам свідомий того, що якби не випадкові рятівники, його б не було серед живих, ідеться в сюжеті ТСН

Усе сталося серед білого дня: Назара, який цього року закінчує перший клас, уперше випустили гуляти в двір самого. Хлопчик із сусіднього дому запропонував разом збігати на Дніпро, який протікає неподалік. Діти стояли на плитах і кидали камінці у воду, коли на слизькій поверхні Назар упав у воду під час шторму. «Послизнувся, потім мене хвилею змило, почав втрачати рівновагу і потопати», – розповів урятований хлопчик.

У цей час на березі нікого з дорослих не було, а повз проходила лише дівчина із собакою.  «Вона його спитала: чого ти тут стоїш без батьків, без нічого. А він показує, що там Назар внизу вже у воді. Ну, вона кинулася шукати когось на допомогу, знайшла цього хлопця, покликала. Він його витягнув, почав реанімувати, відкачувати, виплеснулася ця вода і він вже заплакав тоді», – розповіла про ситуацію мама постраждалого Ірина Стеблина.

Рятівник потрапив на кадри відеозапису, він загорнув хлопчика в теплі речі, передав лікарям швидкої допомоги і пішов. Дитина дві доби пролежала в реанімації, а коли небезпека минула, батьки кинулися шукати рятівника і дівчину, яка погукала на допомогу, аби подякувати їм. Однак обхід будинків неподалік результату не дав. Батьки вирішили не здаватися і продовжити пошуки.

«Дуже велике дякую, що поряд опинилися люди, які врятували нам дитину. Слів немає», – зізнається мама Назара.

ІА "Вголос": НОВИНИ