Таку заяву зробила депутат від фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Лариса Василишин під час сесії сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Лариса Василишин наголосила, що через зменшення фінансування галузі освіти батьки учнів навчальних закладів мусять самостійно ремонтувати класи, де займаються їх діти.

«Батьки дітей запитують, чому такий великий обсяг робіт із забезпечення безпеки людей перекладений на їх плечі. Ви профінансували відрядження, премії, фестивалі, свята «пампухів» і «шоколаду», само піару, а підтримка навчальних закладів у належному стані перейшла у дбайливі батьківські руки», – звернулась депутат до міського голови.

«Батьки самоорганізовуються і впорядковують приміщення, де навчаються їхні діти. Проблема полягає в тому, що, здійснюючи модерне оздоблення класів, батьки не завжди звертають увагу на безпеку дітей. Вони можуть оздоблювати класи токсичними матеріалами. Тому депутатів цікавить, хто контролює матеріали, які використовують під час ремонту в школах», – додала вона.

Лариса Василишин попросила у мера Львова надати інформацію про вжиття заходів щодо покращення матеріально-технічного забезпечення шкіл. Зокрема депутатів цікавить яку частину ремонтів у школах фінансували з бюджету, а яку – за кошти батьків і хто контролює безпечність матеріалів, які використовують для цих робіт.

ІА "Вголос": НОВИНИ