Про це повідомили у Генеральній прокуратурі, опублікувавши свідчення очевидців його діяльності та потерпілих. 

«Показаннями підозрюваного 1, який зазначив, що ввечері 30.07.2014 за командою «Баті» - Лихоліта був вишикуваний особовий склад батальйону «Айдар», поруч стояв «Рубіж» - Радченко. При цьому «Батя» - Лихоліт сказав, що необхідно поїхати на зачистку до міста Сєвєродонецьк. В подальшому «Рубіж»-Радченко з бажаючих відібрав близько 10 осіб. Дані особи поїхали до Сєвєродонецька, а саме до офісу депутата Сєвєродонецької міської ради громадянина С. В кабінеті громадянина С. «Батя» - Лихоліт разом з «Рубіжом»-Радченком обговорювали деталі нападів на домоволодіння мера міста та його двох заступників», - йдеться у повідомленні.

Під час здійснення нападів з 30 липня - 1 серпня 2014 року на вказані домоволодіння «Рубіж»-Радченко знаходився неподалік безпосередніх виконавців нападів, контролював та координував дії останніх.

Вранці 01.08.2014 на капоті одного із автомобілів в ангарі за місцем базування батальйону «Айдар» («висота») були розкладені грошові кошти, здобуттів в ході нападів, більше 10 рівних частин, а також речі, якими заволоділи нападники. Боєць батальйону «Айдар» привіз на «висоту» «Батю»-Лихоліта, а бійці, які були присутні в ангарі, доповіли «Баті»-Лихоліту про події, що мали місце вночі. Після цього «Баті»-Лихоліту наказав кошти поділити між собою, а майно «роздерибанити». «Батя»-Лихоліт отримав таку ж частку як інші. 

Показаннями другого свідка, який повідомив, що в подальшому, на автомобілі марки «Subaru Outback», який був викрадений в ході здійсненого нападу, він возив «Батю»-Лихоліта за вказівкою останнього. В січні місяці 2015 за наказом «Баті»-Лихоліта даний транспортний засіб він передав гр. А., в якого той був вилучений. Свідок зазначив, що троє потерпілих утримувались в підвальному приміщенні ковбасного цеху в с. Половинкино Старобільського району Луганської області. «Рубіж»-Радченко неодноразово проводив допити цих осіб. Одного разу, одразу після допиту, «Рубіж» - Радченко повідомив 2-Ш, що щойно допитував громадянина К (потерпілий). Також одного разу за наказом «Баті» - Лихоліта свідок 2-Ш вивозив громадянина К до річки, щоб останній мав змогу помитись. 
Показаннями третього потерпілого, який зазначив, що у період перебування в полоні чув позивні "Батя" і "Комбат".

Показаннями ще одного свідка, який повідомив про протиправні дії Радченка відносно працівників міліції, а саме погрози вбивством з використанням ручної гранати.

Також свідок у справі «Баті» розповів, що до бази батальйону «Айдар» в Половінківно під керівництвом Лихоліта бійці приганяли автомобілі, які безпідставно відбирали у громадян.

Ще один свідок повідомив, що Лихоліт пропонував йому вбити двох військовослужбовців з числа батальйону «Айдар» в обмін на допомогу в отриманні українського громадянства.

Потерпілий, у якого забрали автомобіль, розповів неодноразово спілкувався з «Батьою»-Лихолітом за допомогою мобільного зв’язку щодо повернення йому мисливської зброї та документів, які були викрадені під час нападу 23.08.2014. «Батя» -Лихоліт обіцяв допомогти з поверненням вищевказаних речей, якщо потерпілий допоможе із фінансуванням його передвиборчої кампанії, щодо виборів народних депутатів до Верховної Ради України, яка відбувалась у вересні – жовтні 2014 року. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ