Екс-посол України в Румунії Теофіл Бауер, який у 1998-2003 роках очолював Чернівецьку ОДА, очолив фракцію Народної партії в Чернівецькій обласній раді. Про це було оголошено 9 січня на сесії обласної ради.

До фракції НП у Чернівецькій обласній раді нині входить 18 депутатів. За словами Теофіла Бауера, бажаючих увійти до фракції значно більше, але їх заяви ще перебувають на стадії розгляду.

Теофіл Бауер повідомив, що має намір позмагатися за посаду голови облради, оскільки вважає , що з новими повноваженнями на цій посаді зуміє реалізувати ті плани розвитку регіону, які не встиг втілити на посаді голови ОДА. Під яким номером він балотуватиметься у партійному списку вирішуватиме обласна конференція Народного блоку Володимира Литвина. За словами Теофіла Бауера, у партійному списку блоку Литвина до облради не буде людей, хто за рік поміняв кілька партій, аби лише залишитися «роздавачем чаю» в облдержадміністрації.

Свою поразку на перевиборах голови облради у 2005 році, коли його кандидатуру підтримало 36 депутатів, він не вважає поразкою, оскільки голосування проходило зі жорстким застосуванням адмінресурсу – на депутатів чинили тиск, примушували робити певні відмітки у бюлетенях під загрозою втратити роботу, в чому вони самі зізналися.

Свою тривалу відсутність на політичній арені Буковини Теофіл Бауер пояснює тим, що не бажав, аби у людей склалося враження, що він в області заважає працювати чи то попередній команді, чи нинішній владній команді. Але зараз він у відставці і тому вирішив брати участь у виборах. Головним своїм завданням Теофіл Бауер вважає дійти до проблем простих людей.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ