Про це повідомляє Футбол 24.

29 січня керівник «МЛС» Дон Гарбер видав команді Девіда Бекхема франшизу, яка зробила представника Маямі 25 учасником ліги. Бекхем сказав, що здійснилася його мрія, а місто буде представлене в «МЛС» вперше з 2001 року.

Хто власники клубу?

Незважаючи на те, що новий клуб з Маямі називають клубом Девіда Бекхема, англієць – лише один з власників, він входить в компанію «Маямі Бекхем Юнайтед», яка володіє правами на нову команду. В цю групу також входять відомі в бізнесі люди Саймон Фуллер, Марсело Клюр і Тім Лейвек.

У грудні 2017 року до них приєдналися брати Мас, Тодд Болі та Масайоші Сан, після чого членський склад «Маямі Бекхем Юнайтед» зріс до восьми учасників.

Але без Бекса, скоріш за все, нічого б не було. У 2007 році при переході в Лос-Анжелес Гелексі англієць отримав право започаткувати в майбутньому франшизу, сплативши всього лиш 25 мільйонів доларів замість регламентованих 150 мільйонів.

У 2014 році він цим правом скористався, створивши в Маямі професійний клуб. Інтеграція в МЛС відкладалася через проблеми з отриманням права на побудову стадіону. Питання все-таки вирішилося, але команда ще не скоро матиме свою арену.

Як називається команда?

Наразі команда не має офіційної назви. Під час презентації франшизи власники використовували назви «Miami Vice» і «Miami Current».

Вважалося, що Девід Бекхем може віддати належне своєму рідному Манчестер Юнайтед і назвати команду Маямі Юнайтед. Втім, у місті вже є напівпрофесійний клуб з ідентичним іменем, що ставить під сумнів реалізацію такого задуму.

У 2016 році вболівальники взяли участь у неофіційному голосуванні щодо вибору назви команди. Виграв варіант – «Інтернаціонал» («Інтер») Майямі.

Коли розпочне виступи в «МЛС»?

Клуб Бекхема – один з 5, якими планують розширити МЛС найближчим часом. До 2020 року кількість учасників ліги зросте, як мінімум, до 24.

Окрім Маямі, нові команди були створені в Нешвіллі, Міннесоті, Атланті та Лос-Анджелесі. Представники Аталанти та Міннесоти вже дебютували в лізі, в ФК Лос-Анджелес зіграє перші матчі в 2018 році, а ФК Нешвілл приєднається ближче до 2020 року.

«МЛС» підтвердила, що команда Маямі розпочне виступи в лізі з 2020 року на тимчасовому стадіоні.

Хто гратиме за Маямі?

Поки що за клубом не закріплений жоден гравець. Але коли він розпочне виступи в «МЛС», то, відповідно до правил ліги, отримає 8 слотів для іноземних футболістів. Кількість цих слотів може збільшуватися або зменшуватися після угод з іншими членами «МЛС».

Також Маямі отримає право запросити трьох гравців «особливого статусу» із зарплатою, яка перевищує встановлену лігою межу. Саме такий статус мав Бекхем у Лос-Анджелес Гелексі.

 

«Вголос»


 

ІА "Вголос": НОВИНИ