Водночас, у доповіді вказано, що «Бук» також перевозили службовці 69-ї окремої бригади матеріально-технічного забезпечення збройних сил Росії. До такого висновку Bellingcat прийшла після вивчення фотографій у соцмережах військових, які були зроблені в Ростовській області під час транспортування установки.

Наголошують, що Bellingcat передала отримані дані зведеній групі слідчих (JIT, Joint Investigation Team), яка веде кримінальне розслідування катастрофи Boeing MH17, збитого в Донбасі в липні 2014 року.

Як повідомлялося раніше, у Нідерландах 28 вересня провели брифінг за результатами розслідування авіакатастрофи літака рейсу MH17 «Малайзійських авіаліній». Журналістам розповіли, що літак було збито з російського «Бука», який уже на наступний день після трагедії - 18 липня - був у Росії. Постріл було здійснено з поля біля Первомайського (недалеко від Тореза і Сніжного).

Повідомлялося, що у слідства є близько 100 прізвищ людей, які можуть бути причетні до транспортування чи використання в Україні саме цієї установки.

ІА "Вголос": НОВИНИ