Незалежна група розслідувачів Bellingcat закликала російську сторону обґрунтувати свої слова про нібито «фейкові» докази, зібрані Об'єднаною слідчою групою (JIT) та Bellingcat у справі про катастрофу рейсу MH17. Заклик поширено у соціальній мережі Twitter у неділю, 10 червня.

Напередодні перший заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Полянський заявив, що твердження JIT і Bellingcat, котрі розслідують обставини катастрофи малайзійського авіалайнера, «ґрунтуються на підробках».

Як писав Вголос, влада Нідерландів та Австралії офіційно звинуватила Росію в причетності до катастрофи MH17 у Донецькій області в 2014 році.

Також у Нідерландах Міжнародна слідча група (JIT) під час своєї прес-конференції показала уламки ракети, якою збили малайзійський Боїнг рейсу MH17 під Донецьком 17 липня 2014 року.

Держдепартамент США повністю довіряє висновкам нідерландської комісії щодо катастрофи малайзійського Boeing рейсу MH17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, на сході України в липні 2014 року.  Австралія і Нідерланди домагаються від Росії компенсацій сім'ям жертв MH17.

ІА "Вголос": НОВИНИ