Про це повідомляють у п'ятницю в Twitter журналісти в Гаазі, де проходить прес-конференція Bellingcat, присвячена новому розслідуванню у справі катастрофи лайнера MH17.

«Російський офіцер ГРУ Олег Іванніков ідентифікований як підозрюваний у справі MH17. Нове розслідування Bellingcat з дуже високою впевненістю свідчить, що «Андрій Іванович» або «Оріон», який, як показало голландське слідство, був зацікавлений у збитті MH17, є росіянином Олегом Іванніковим», – пише європейський журналіст «Радіо Свобода»  Крістофер Міллер.

Як писав Вголос, влада Нідерландів та Австралії офіційно звинуватила Росію в причетності до катастрофи MH17 у Донецькій області в 2014 році.

Також у Нідерландах Міжнародна слідча група (JIT) під час своєї прес-конференції показала уламки ракети, якою збили малайзійський Боїнг рейсу MH17 під Донецьком 17 липня 2014 року.

Держдепартамент США повністю довіряє висновкам нідерландської комісії щодо катастрофи малайзійського Boeing рейсу MH17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, на сході України в липні 2014 року.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ