Про це «Вголосу» повідомив міський голова Миколаєва Андрій Щебель.

«Ще 12 травня під час засідання сесії міської ради було прийнято рішення про заборону прийому сміття зі Львова, - розповів Андрій Щебель. - Проте тим самим рішенням було утворено спеціальну депутатську комісію, яка мала напрацювати певні речі щодо того, що ми маємо робити зі сміттєзвалищем у місті Миколаєві. Сьогодні, перед початком сесії, я запросив членів комісії до себе, вони подали свої висновки. У цих висновках є пункт, у якому йдеться про можливість прийому львівського сміття на наш полігон. З огляду на це, на розгляд сесії ми винесли питання про внесення змін у попереднє рішення міської ради. Фактично йшла мова про завезення сміття з міста Львова на наш полігон. Втім, голосування провалилось».

За словами міського голови, так звані «ворожі» партії до Садового, включно зі «Свободою», проголосували «за» те, щоб приймати сміття, а представники фракції «Самопомочі» у повному складі проігнорували голосування: один депутат не прийшов на сесію, другий – утримався, а третій просто втік із зали.

«Загалом, ми готові були приймати 40-50 тонн львівського щодня, - додав  Андрій Щебель. - «За» проголосувало 13 депутатів, якщо б додати три голоси від «Самопомочі» - все було б добре. Мені це просто набридає. Чи я повинен переконувати «Самопоміч» у тому, що зі Львова потрібно вивозити сміття? Це нонсенс!».

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ