Про це повідомив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на сторінці у Facebook.

Інститут пропонує зробити вихідними: Новий рік (1.01), Різдво (7.01), Великдень, День праці (1.05), День пам'яті і примирення (8.05), Свята Трійця, День Конституції (28.06), День незалежності (24.08), День захисників (14.10).

Документ доповнено новою категорією – «Міжнародні дні», куди включені, серед інших, 8 березня – День боротьби за права жінок (день буде святковим, але не вихідним) та 1 травня – День праці (буде вихідним).

Оскільки українці не підтримали намір запровадити Шевченківський день (9 березня) і День сім’ї (друга п’ятниця вересня) як вихідні, то цю пропозицію знято з календаря. 

Інститут дослухався до побажань громадськості та включив до проекту традиційне свято – День Святої Трійці. Другий день після Великодня та Трійці (понеділок) залишається вихідним.

Також вноситься як традиційне свято – Різдво Христове за григоріанським календарем, що відзначається 25 грудня (не є вихідним днем).

Неробочий святковий день пропонується не переносити на понеділок, якщо він припадає на вихідний (окрім Різдва за юліанським календарем, 7 січня).

День Державного Прапора України відзначатиметься 4 вересня (саме в цей день підняли синьо-жовтий прапор над будівлею Верховної Ради України у 1991 році).

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ