Політик зазначив, що Україна має багато патріотів, які спроможні протистояти окупантові на Сході, однак задля успіху, держава повинна гарантувати їм добру фінансову підтримку:

«Насправді, у нас є дуже багато патріотів, які воюють із окупантом на Сході. Для того, щоб армія стала потужнішою, потрібно, щоб люди, які керують державою, вкладали більше коштів у самих солдат, в їхні сім’ї, взагалі в економіку країни, адже усе це пов’язано. Не може бути сильна армія, коли слабка економіка. Не може бути сильна економіка, коли слабка влада. Усе іде з гори: сильна влада – сильна економіка – сильна армія. На армію потрібно багато коштів. Але сьогодні країною керують абсолютно непатріотичні люди, тож, напевно, вони крадуть і у Збройних сил, і у всіх нас.

Усі ці три складові потребують негайних змін. Основне, що у нас є – це патріотично налаштовані солдати, які справді готові воювати. А от про решту повинна дбати держава: щоб захисники мали хорошу зброю, хороший обладунок, забезпечені сім’ї. Щоб вони не думали про те, як живуть їхні діти, а про те, як обороняти наші кордони».

Разом з тим, екс-нардеп переконує, що країни Заходу, як гаранти Будапештського меморандуму, зобов’язані дбати про нашу безпеку:

«Європа нічим нам не допомогла. Навпаки, з допомогою Європи у нас відібрали ядерну зброю. А вже через це ми втратили частину території на Сході і Крим. Саме тому ми не повинні просити. Європа зобов’язана допомогти нам економічно, допомогти повернути і відродити ті території. Та й не лише Європа, а усі, хто виступав гарантом під час підписання Будапештського меморандуму. Загравати ні з ким не потрібно. Нам треба будувати свою сильну країну, бо саме з такими інші захочуть стати партнерами. Слабкі нікому не потрібні, а чим більше ми просимо – тим більше нас зневажають. Мене, як українця, це геть не влаштовує».

На завершення політик наголосив, що починати зміни в Україні необхідно з освіти, адже, якщо будемо неосвічені – не зможемо втілити жодної реформи:

«У нас є предостатньо освічених людей, тож всі реформи треба втілювати одразу. Навіть більше, вони повинні бути пов’язаними між собою. Те, що сьогодні відбувається у нас, – лише назва, замилювання очей, задурманювання з обіцянками «кращого» життя уже завтра. Не можна робити реформу, якщо ми до неї не підготовані. Якщо купити хороший автомобіль там, де немає доріг, він не поїде. Спершу треба зробити дороги. Так і ми мусимо спершу підготуватись».

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ